Η προσπάθεια της ομάδας του “Περπατώντας στην Πάρνηθα” αφορά την ανάδειξη και την προστασία της Πάρνηθας. Του εθνικού μας δρυμού με την σπάνια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, βιοποικιλότοτητα,
Οι δράσεις μας είναι ποικίλες και αφορούν τόσο την καταγραφή και την παρουσίαση των μονοπατιών του βουνού, άγνωστα στην πληθώρα των περιπτώσεων στους περισσοτέρους, όσο και στην ενημέρωση του κόσμου, μέσω των περιπατιτικών συναντήσεων που οργανώνουμε, με στόχο της τριβή όλων μας με το φυσικό περιβάλλον και ως συνέπεια, τον σεβασμό μας σε αυτό και την γνωριμία μας μαζί του.
Τα μονοπάτια της Πάρνηθας προσφέρουν μια εξαιρετική δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να (α)γνωρίσει τις αρετές της φύσης. Η επιθυμία μας, μέσα από την παρουσίαση τους, είναι να προσφέρουμε την δίοδο προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, η ανάγκη για προστασία του βουνού και η συνειδητοποίηση των οφελών του φυσικού περιβάλλοντος στις ζωές μας, θεωρούμε πως είναι περισσότερο απαραίτητες από ποτέ.

Στράτος Κανελλής

Ο Στράτος Κανελλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Έχει δίπλωμα διασώστη. Ξεκίνησε την πεζοπορία στα 14 μαζί με τον πατέρα του και εκ’ τοτε δεν σταμάτησε ποτέ.

Γιώργος Μουστάκης

Ο Γιώργος Μουστάκης είναι συγγραφέας και εκδότης λογοτεχνικού περιοδικού.  Η φύση, το βουνό και η πεζοπορία είναι η παιδική του συνήθεια που εξελίχθηκε σε λατρεία.

Ευάγγελος Σκροπίδας

Ο Ευάγγελος Σκοπίδας είναι τελειόφοιτος Αγγλικής φιλολογίας, έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού και περήφανος πατέρας.