Επίδαυρος – Μονοπάτι Παναγιάς Πολεμάρχας

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο των Αθηνών, σε μια πόλη πλούσια τόσο σε φυσική όσο και ιστορική ομορφιά, υπάρχει ένα μονοπάτι το οποίο μπορεί να συνδυάσει τόσο την πεζοπορία όσο και την αναψυχή. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό προορισμό για τους φυσιολάτρες αλλά και εκείνους που προτιμούν τις εναλλακτικές αποδράσεις.

Το μονοπάτι της Παναγιάς Πολεμάρχας ξεκινά από τον πλακόστροτο δρόμο του λιμανιού της Επιδαύρου, είναι μέσης δυσκολίας και η διάρκειά του δεν υπερβαίνει τις 3.30 ώρες. Στα αξιοσημείωτα, σημειώνουμε πως η διαδρομή μας είναι παράλληλα της θάλασσας και σε αρκετά σημεία την προσεγγίζει τόσο ώστε κάποιος μπορεί εύκολα να κάνει στάση εκεί.

Η σηματοδότηση του μονοπατιού είναι εξαιρετική και αξίζει να αναφέρουμε εδώ την σπουδαία δουλειά που έχει κάνει ο δήμος της Επιδαύρου σε συνδυασμό με τους τοπικούς φορείς αλλά και τους έμπειρους περιπατητές.

Κεντρικό σημείο στο κυκλικό μονοπάτι, είναι το μεσαιωνικό μοναστήρι της Παναγιάς Πολεμάρχας, κτισμένο κατά τον 15ο αιώνα, το οποίο και εγκαταλήφθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες επιθέσεις πειρατών. Για τον λόγο αυτό, στο κτίσμα υπάρχουν αρκετές πολεμίστρες, πιθανόν για καριοφίλια, ως άμυνα στους εισβολείς.

Αναλυτικά στοιχεία και οδηγίες της διαδρομής μπορείτε να βρείτε στην καταγραφή μας στο Wikiloc παρακάτω:

Powered by Wikiloc

Η ομάδα του Parnitha.org καταγράφει και δημοσιεύει διαδρομές με στόχο την γνωστοποίησή τους στο ευρύ κοινό, βοηθά με βάση την δική της εμπειρία τους πεζοπόρους και προσπαθεί να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο περνά από το χέρι της στην διατήρηση και την αξιοποίηση του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Το έργο της είναι καθαρά εθελοντικό και βασισμένο στην αγάπη της για την φύση και το βουνό. Ενισχύοντας την προσπάθειά μας, μάς βοηθάτε να παρέχουμε ακόμη ποιοτικότερο υλικό όπως και να επεκτείνουμε τις δράσεις μας.